*Nettavisen* Nyheter.

Slo for å beskytte kjæresten - ble frikjent

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Slått ned og alvorlig skadet på ungdomsfest.

08.12.11 12:25

Unggutten ble slått ned på en ungdomsfest i Larvik og brakk kjeven på to steder, men gjerningsmannen ble frikjent i tingretten fordi han ville beskytte kjæresten sin, skriver Østlands-Posten.

Unggutten var vill, truende og full på ungdomsfesten i Larvik den 20. mars i år. Da han etter flere episoder med bråk og tilsnakk, løp etter vakten og truet med å drepe han med et potteskår, grep to unggutter inn. De prøvde å roe ned den unge mannen, men til ingen nytte. Da 22-åringens kjæreste ba han roe seg ned, angrep han og kastet jenta i bakken. Da slo kjæresten mannen i ansiktet med knyttet neve slik at han brakk kjeven på to steder og måtte opereres på Ullevaal universitetssykehus.

Aktor ba om 120 dagers betinget fengsel, bot og oppreisning for offeret, men da saken gikk i retten nektet 22-åringen straffskyld og viste til at han hadde handlet i nødverge. Det mente også retten.

«Tiltalte vurderte situasjonen som farlig da NN (offeret, red.anm.) slo/dyttet XX (tiltaltes kjæreste, red.anm.) slik at hun falt og slo seg og også begynte å gråte, og tiltalte reagerte spontant for å avverge ytterligere angrep fra NNs side», står det i dommen.

Retten mente handlingen var rettmessig og at 22-åringen derfor heller ikke skal betale erstatning til gutten han slo ned.

Etter at offeret gikk i bakken, hjalp 22-åringen ham med å stoppe blødningen, men ble nok en gang truet av gutten som da plukket opp en stein. Han fikk en kamerat til å kjøre dem til legevakten og ble der til han ble sendt videre til Tønsberg sykehus.

Han forklarte også overfor politiet som kom til sykehuset at han hadde slått og hva som lå til grunn for slaget. I bilen og på sykehuset forklarte han offeret hvorfor han hadde slått.

Retten viser til hendelsene som skjedde før slaget falt og hvordan flere vitner i retten beskrev offerets aggressive oppførsel på ungdomsfesten.

Dørvakta fortalte at offeret hadde slått til en annen inne på festen og at vaktene ville kaste han ut. Da hadde han først følt seg truet da gutten plukket opp ei ølflaske, før han utenfor løp etter vakta med en stor blomsterpotte, som han deretter knuste og brukte et potteskår til å true med.

«Tiltaltes handling må sees på bakgrunn av de hendelser som var skjedd forut og de forsøk tiltalte og andre hadde gjort for å roe ned NN», blir det slått fast i dommen fra Larvik tingrett.

Gutten som ble slått ned vitnet i saken og forklarte at han ikke husket noe fra slaget falt til han var på Tønsberg sykehus senere. Han fortalte at han hadde vært full og sur fordi han ble kastet ut, og erindret at han hadde kranglet med dørvakta og dyttet til jenta utenfor festlokalet.

Skaden han fikk har ført til nerveskader i ansiktet, og det er uvisst om skaden er varig.

Les flere nyheter fra Østlands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.