*Nettavisen* Nyheter.

Slo gravid eks-samboer i magen

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Med et godt grep rundt nakken, holdt den 30-årige bergenseren sin gravide eks-samboer fast, og slo henne i magen med knyttneven.

28.02.06 08:23

Nå er han dømt til fengsel for voldsangrepet.

Kvinnen var gravid i 16. uke med den 30 år gamle mannens barn, da han gikk til angrep på henne. Hjemme i hennes egen bolig en ettermiddag i fjor høst, begynte de to å krangle, uvisst av hvilken grunn. Ifølge kvinnen tok mannen tak i nakken hennes og slo henne i magen med knyttet neve. Hun fikk store smerter i magen og hastet til legevakten.
I retten erkjente 30-åringen at han tok tak rundt sin tidligere samboers nakke, men hevder dette var for å roe henne ned i den opphetede krangelen. Han nektet derimot for å ha slått henne i magen, skriver Bergens Tidende.

Men journalen fra legevakten kunne fortelle noe annet. Den gravide kvinnen ble der behandlet for ømhet i mageregionen, over livmoren. Legen mente smertene var forårsaket av stump vold mot magen.

«Retten legger stor vekt på det store skadepotensialet ved slag mot magen til noen som er gravid.» skriver Bergen tingrett i dommen, ifølge BT. 30-åringen ble dømt til 30 dagers ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag