RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo ned kritisk journalist

Journalist Jøte Toftaker (31) skrev en artikkel i Opdalingen om ulovlig skjenking i lokalene til mc-klubben Mountain Raiders i Oppdal. Han mener det er grunnen til at han ble slått i bakken og senere truet til å trekke anmeldelsen.

Historien begynte i romjula 2000 da Jøte Toftaker over hele forsiden til lokalavisen Opdalingen skrev om MC-klubben Montain Raiders ulovlige ølservering etter at byens vanlige utesteder var stengt.

Ble stengt
Artikkelen førte til at politiet stengte lokalene.

To år og mange vonde kommentarer senere ble Toftaker regelrett slått ned utenfor Norlandia Nor Alpin Hotell. Det skjedde natt til 23. februar i år. Journalisten hadde da sluttet i lokalavisen og begynt i NRK i Trondheim.

Etter å ha forlatt stedet ble han slått i ansiktet to ganger. Det andre slaget sendte Toftaker bevisstløs i bakken.

- Jeg kan ikke bevise at disse er medlemmer av MC-klubben, men de var sammen med medlemmer da jeg ble overfalt, og jeg er ikke i tvil om at nedslåingen skyldes hevn etter avisartikkelen, sier han til Adressavisen.

Tiltalt for trusler
Toftaker anmeldte saken og mottok litt senere en telefon fra mannen som ga det første slaget. Mannen oppsøkte også en venn av Toftaker og fikk ham til å ringe journalisten og be ham trekke anmeldelsen slik at han skulle få fred for Mountain Raiders”.

Nå er mannen tiltalt for å ha truet Toftaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere