RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo og sparket Per

Sist oppdatert:
Mennene som er siktet for drapet på Per Høyland har begge fortalt om den brutale volden.

Politiadvokat Cecilie S. Møller sier til Nettavisen at begge de drapssiktede erkjenner å ha utøvd vold mot pensjonisten Per Høyland (73), men at ingen av dem erkjenner selve drapshandlingen. De er begge siktet for forsettlig drap.

36-åringen skal ha forklart for politiet at det var 24-åringen som var den aggressive parten, og at han på et tidspunkt ikke ønsket å være med på mishandlingen lenger, og forlot leiligheten før selve drapet.

Kjente gjerningsmennene
Per Høyland var kjent som en mann med stort hjerte for de svakere i samfunnet. Hans hjem var åpent for mange av Oslos «løse fugler». Blant disse var 24-åringen og 36-åringen. Begge har rusproblemer, og begge er dømt for vold- og vinningskriminalitet tidligere.

De kjente Per Høyland (73) fra tidligere, og hadde vært i leiligheten hans i Calmeyers gate. De hadde avtalt å møtes den aktuelle dagen, fordi 24-åringen «skulle hente penger» hos Høyland.

Pensjonisten slapp de to bekjente inn. Innenfor dørene begynte de å slå og sparke den gamle mannen.

Dypt tragisk
Høyland gikk for å være den snille bestefaren i blokka i Oslo sentrum. Han ble funnet av bekymrede naboer mandag. Da de tok seg inn i leiligheten fant de ham død på gulvet i stua. Obduksjonsrapporten konkluderte med at Høyland hadde blitt drept med grov vold.

Allerede tirsdag kveld ble 24-åringen pågrepet. Fingeravtrykk fra åstedet avslørte ham. Døgnet etter ble 36-åringen tatt.

- Min klient synes denne saken er dypt tragisk. Han erkjenner at han har gjort noe straffbart i saken, men ikke at han har straffansvar i forhold til fornærmedes død, sier advokat Vidar Lind Iversen. Han representerer den eldste av de to.

24-åringens advokat, Bjørn Rudjord, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Varetektsfengslet i dag
De to mennene ble begge fremstilt for varetektsfengsling i dag, fredag. Begge samtykket til fire uker i varetekt, og 24-åringen har akseptert to uker i isolasjon.

Kvinnene som er siktet for å ha holdt 24-åringen skjult, ble løslatt fra varetekt torsdag kveld. Mannen ble funnet i en av kvinnenes leilighet tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere