RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo strek over 100 års fengsel

For å komme de lange soningskøene til livs har Justisdepartementet så langt i år ettergitt tilsammen 100 års fengselsstraff.

Curt A. Lier, leder i Politiembetsmennenes forening, er kritisk til at forvaltningen i så stort omfang lar straffedømte slippe før tiden.

- Det er en veldig spesiell form for kriminalomsorg, og det vi synes er mest alvorlig er at ordningen ikke har hjemmel i loven i det hele tatt. Dette brukes langt på vei for å avhjelpe manglende fengselsplasser, sier Lier til Aftenposten.

For to år siden innførte Justisdepartementet en ordning med såkalt fremskutt løslatelse som et tiltak for å få ned soningskøene. Etter ett år ble ordningen utvidet.

Tall Aftenposten har hentet inn viser at det per 1. oktober i år er ettergitt 16.525 fengselsdøgn, noe som tilsvarer 45 år bak murene. Når all ettergitt straff tas med, summerer det seg ifølge avisa til 102 år så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere