RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sloss om drapsvåpenet

Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for drapet på sin 13-årige sønn sier han følte seg truet. Nå forteller lillebror om dødskampen.

Sønnen skal ha vært med i en ungdomsgjen som av naboer på Byåsen oppfattes som hardt og truende, skriver Dagbladet.

Mannen skal ha bedt politi og barnevern i Trondheim om hjelp.

Gutten har i det siste bodd på en barnevernsinstitusjon i Trondheim. Barnevernet skal også ha kjent til at faren har vært voldelig overfor både kone og barn.

Lillebror vitne
Da drapet fant sted var moren på krisesenter sammen med sin fem år gamle datter. Parets 12 år gamle sønn befant seg imidlertid i leiligheten da drapet skjedde.

Han har gitt et detaljert bilde av dødskampen Cicilie Hovdahl (33), en av de nærmeste naboene til drapsåstedet i Nedre Stavset vei.

Rett etter tragedien opplyste lillebroren overfor Hovdahl at storebroren hans skal ha holdt i kniven først, før det utspant seg en kamp om drapsvåpenet inne i leiligheten, skriver Adresseavisa.

- Det endte med at faren tok tak i hånden på sønnen, vred den og kniven rundt og stakk ham i hjerteregionen, sier Hovdahl til Adresseavisa.

Lå nede
Lillebroren skal ha vært vitne til det hele, og skal også ha sett faren tildele storebroren ytterligere to knivstikk mens han lå nede, opplyser Hovdahl. Hun var i går inne til avhør hos politiet i Trondheim.

Politiet ønsker ikke å bekrefte historien, men opplyser at 12-åringen tirsdag skal inn til dommeravhør.

Under en pressekonferanse mandag opplyste politiadvokat Eirik Lereim at 44-åringen som er siktet for forsettlig drap, har knyttet seg til åstedet og drapshandlingen. Mannen er nå varetektsfenglset.

44-åringen og hans familie kommer fra Baluchistan-provinsen sørøst i Iran. Området grenser til Pakistan. I 2000 kom familien, som er norske statsborgere, til Norge via Pakistan. Politiet bekreftet at de tidligere har fått flere hendvendelser om husbråk i den aktuelle familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere