Slottet beklager feil i prinsesse Märtha Louises Hankø-erklæring

Bloksbjerg ligger på Hankø i Østfold. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bloksbjerg ligger på Hankø i Østfold. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

I salgsprospektet for prinsesse Märtha Louises eiendom Bloksbjerg på Hankø heter det at Slottet har drevet kontroller. Det stemmer ikke, og Slottet beklager.

Ifølge Se og Hør ligger feilene i egenerklæringsskjemaets skaderapport og tilstandsvurderinger, eller om det er utført målinger på eiendommen.

Prinsessen opplyser at flere kontroller jevnlig har blitt utført av Det kongelige hoff. Informasjonssjef Guri Varpe ved Slottet opplyser at dette ikke stemmer. Det kongelige hoff har ikke utført arbeid på Bloksbjerg utenomen verdi- og takstvurdering da prinsessen overtok boligen, samt en tilstandsvurdering i 2011, noe som da lå innenfor hoffets rådgivende oppgaver.

– De to punktene i egenerklæringen er unøyaktig formulert, og det beklager prinsessen. Dette vil nå bli rettet opp, sier Varpe til Se og Hør.

I august i fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise vil selge eiendommen på Hankø i Østfold. Den har tilhørt kongefamilien siden daværende kronprins Olav kjøpte den i 1947. Prinsessen overtok stedet i 2001.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.