RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slottet svarer på kritikken

Sist oppdatert:
Slottet avklarer nå dobbelrollen til prinsesse Märthas sekretær. Men svarer ikke på healing-spørsmål.

I går avslørte Nettavisen at prinsesse Märthas sekretær på slottet også jobber som sekretær for prinsessens private næringsvirksomhet.

I tillegg har protokollsekretær Mari Sørli opprettet et enkeltmannsforetak som driver med healing. Dette firmaet ble opprettet 15 dager etter at prinsesse Märtha registrerte nettsidene til sin engleskole.

Oppklarer sekretærrolle
Nå svarer slottet på kritikken rundt rolleblandingen til Mari Sørli. I en mail til Nettavisen oppklarer informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen spørsmålene som Sørli nektet å svare på torsdag.

Imidlertid vil heller ikke slottet besvare spørsmål om hvorfor Mari Sørli starter et firma for alternativ behandling omtrent samtidig som prinsessen etablerer sin engleskole og står frem som healer.

Her er svarene fra hoffet:
- Er prinsessens sekretær Mari Sørli ansatt av Slottet?

- Mari Sørli er ansatt ved Det Kongelige Hoff som Protokollrådgiver for Prinsesse Märtha Louise.

- Hvor stor er i så fall hennes stillingsprosent på Slottet?

- Stillingsprosenten til Mari Sørli ved Det Kongelige Hoff er 60 prosent. Resten av hennes arbeidstid går til Kulturformidlingen.

- Hvem lønner henne?

- Det Kongelige Hoff betaler lønnen til Mari Sørli, og i den grad hun utfører arbeid for Prinsessens Kulturformidling blir lønnskostnadene refundert av Kulturformidlingen.

- Har Sørli et kontor på Slottet?

- Ja, Mari Sørli har kontor på Slottet

- Har hun et annet kontor som hun bruker når hun opptrer for prinsessens private næringsinteresser?

- Prinsessens protokollrådgiver koordinerer den offisielle og profesjonelle delen av Prinsessens virksomhet, og har derfor kontor på Slottet.

- Prinsessen var denne uken i Stockholm som næringsdrivende og ikke i offisiell sammenheng. Sørli deltok aktivt i hennes promoteringstur. Hvem var hun da på jobb for, og hvem betalte for turen?

- Mari Sørli var ikke på oppdrag for Det Kongelige Hoff ved reisen til Stockholm.

- Sørli var også med da prinsesse Märtha var i retten tidligere denne uken. Hvem var hun på jobb for da?

- Mari Sørli var ikke på oppdrag for Det Kongelige Hoff i forbindelse med rettssaken i Horten.

- Hvis det er slik at Sørli jobber for prinsessens firma, hvorfor er da prinsessen den eneste som er oppført som ansatt i firmaet ifølge Brønnøysundregistrene.

- Det Kongelige Hoff er ikke rett adressat for dette spørsmålet.

- Ser Slottet at det kan sees på som problematisk at en som er ansatt av Slottet også jobber for prinsessen i hennes private, kommersielle rolle?

- Bakgrunnen for at prinsesse Märtha Louise har en protokollrådgiver er å sørge for en koordinering av Prinsessens offisielle og profesjonelle virke. Det er viktig at Prinsessen har er en person som kan koordinere disse virksomhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere