*Nettavisen* Nyheter.

Slottet trekker kontraktsutlysning etter påpakning

 

Det kongelige hoff skal oppgradere flere av lagerlokalene sine. Men det skjer først etter at en ny utlysning er sendt ut. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Det kongelige hoff avlyser konkurransen om en byggekontrakt verdt 3 millioner kroner. Bakgrunnen er at et klageutvalg slår fast at hoffet har brutt loven.

02.10.19 13:45

I starten av september konkluderte Klageutvalget for Offentlige anskaffelser (KOFA) med at hoffet i 2016 hadde brutt loven ved å inngå malerkontrakter for 6,9 millioner kroner.

Nå avlyses en kontrakt verdt 3 millioner kroner for oppgradering av flere av Slottets lagerlokaler, skriver VG.

«Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) har i en avgjørelse av 4.9.2019 uttalt at de vurderer at denne typen anskaffelser er underlagt lov og forskrift om offentlige anskaffelser. Vi vil på denne bakgrunn avlyse anskaffelsen og kunngjøre en ny anskaffelse underlagt anskaffelsesregelverket», heter det i en melding knyttet til oppdraget.

Opprinnelig var utlysningen utstyrt med informasjon om at oppdragsgiveren ikke var omfattet av lov om offentlige anskaffelser eller tilhørende forskrifter.

– I 2004 besluttet Det kongelige hoff at vi som hovedregel skal følge anskaffelsesreglene når vi foretar innkjøp. Ved det aktuelle innkjøpet ble det avholdt en konkurranse mellom tre bestemte leverandører, men konkurransen ble ikke kunngjort på Doffin. Innkjøpet var ikke i tråd med vår innkjøpspolicy. Det beklager vi, uttalte hoffsjef Gry Mølleskog i en kommentar til KOFA-avgjørelsen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag