RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slottet vil ha en mill. ekstra

Sist oppdatert:
Mens kongehusets 100-årsjubileum i 2005 nærmer seg, planlegges blant annet en eksklusiv bokutgivelse. Så kostbar blir boken at slottet kalkulerer med en million kroner i underskudd - og ber staten betale.

På 300 sider samles den norske kongefamiliiens snart hundre år lange historie i bokform. Mellom permene skal leserne få innsikt i både historiske høydepunkt, slottets stilfulle rom og mindre hyggelige saker, som råteskader.

Eksklusiv utgave

Først og fremst skal boken være av eksklusiv sort rent formmessig.

- Det skal bli en lekker bok, og det skal ose av kvalitet selvfølgelig, sier Sverre Mørkhagen, forlagssjef i Andresen & Butenschøn forlag til TV 2 Nyhetene.

En lekker bok av den klassiske sorten har perm av skinn, kvalitetspapir og skrift og bilder av høy klasse.

- Den kan stiles i gull, for den saks skyld, foreslår Mørkhagen.

Kalkulerer med underskudd

Slik kvalitet koster, og denne luksusholdningen skaper et finansieringsproblem. Med et planlagt opplag på bare 2000 eksemplarer, kalkurerer kongehuset med opptil én million kroner i underskudd. Disse pengene ber kongehuset staten om å stille med, i form av økt støtte.

- En påkostet bok har jo ikke et så stort marked som en billigbok, det er jo billigbøkene som selger de store antallene. Norge må ikke finne på å lage en lefse av en bok om kongefamilien, husk på at dette kan utlendinger komme til å se også, påpeker Mørkhagen overfor TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere