Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på blåføret

Mildvær på full fart inn i landet denne helga. Sjekk været.

Etter lang tid med sprengkulde i Sør-Norge, overtar nå mildvær. Dermed blir det våtere i skiløypene om du har planer om en skitur denne vinterferiehelga.

- Det blir mildere og du må høyt opp for å få pudderføre. Det blir nok ikke blåføre, men kanskje mer lillaføre, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor her.

Søndag: sola kan titte fram
Men fortvil ikke, det er mer enn nok med snø, ihvertfall på Østlandet.

- Når du kommer høyt nok opp er det helt klart veldig bra skiføre. Det er i lavlandet på Sør- og Østlandet som virkelig får et skifte over til en våtere type nedbør, sier Fagerli.

Det blir også litt påfyll med snø lørdag.

- På Sør- og Østlandet får vi lørdag inn en front som gir disig vær og litt snø. Nedbøren vil nok gå over til regn på Sørlandskysten, og kanskje også i ytre Oslofjord, sier meteorologen.

Lenger nord på Østlandet vil nedbøren komme som snø, men også der blir det mildere. Søndag vil været bedre seg.

- Søndagen ser en god del lysere ut, ihvertfall utover på søndagen. Da får vi en mer nordlig vindretning, og derfor får vi en bedring i været. Jeg tror at man kan regne med at sola kan titte fram i perioder. Så det kan bli veldig behagelig, sier Fagerli.

Han forteller at det blir betraktelig mildere enn det har vært i det siste. Det vil gå fra kuldegrader til plussgrader fra sent lørdag kveld helt sør på Østlandet.

- Det vil bli plussgrader for det aller meste. Men hvis du reiser litt inn i landet, blir det mer på nullpunktet, sier Fagerli.

En ulempe for skigåere er imidlertid at det er ventet en del vind i fjellet i helga.

Vestlandet: mye nedbør
Mildværet vil man merke godt også på Vestlandet og i Midt-Norge. Der er det også ventet en del nedbør i helga.

- På Vestlandet og delvis i Midt-Norge får vi en del nedbør i løpet av lørdagen og tidlig søndag. Så det blir en ganske grå og tung værmessig helg der. Vi får kanskje opp mot 40-50 millimeter nedbør enkelte plasser, sier Fagerli.

Nedbøren vil komme som regn langs kysten, og du må over 500-800 meter over havet før nedbøren kommer som snø.

- Snøen som kommer er tung, sier meteorologen.

I Bergen vil det bli 4-5 varmegrader gjennom hele helga.

Nord-Norge: forbigående bedring
Når det gjelder Nord-Norge så er det også der ventet nedbør i helga.

- Lavtrykk ligger utenfor Nordlandskysten og pumper inn relativt fuktig luft. Søndag ser det ut til at det blir en forbigående bedring utover dagen, men så går lavtrykket videre nordover og det blir kaldere. Så når vi kommer gjennom helga, i begynnelsen av neste uke, blir det snø og snøbyger, ihvertfall langs kysten av Nord-Norge, sier sier Fagerli.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus