RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutter i protest

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Etter 40 år slutter nyhetsanker Einar Lunde i NRK.

(SIDE2): - Jeg har vært rasende, sier Einar Lunde (66) til Dagbladet.

Bakgrunnen for raseriet til den folkekjære nyhetsoppleseren er at NRK nekter Lunde å være reiseleder for norske turister i Sør-Afrika. Lunde har vært hyret inn av Temareiser for å fortelle norske turister om forholdene i Sør-Afrika under apartheidregimet.

NRK mener det truer troverdigheten til statskanalen at Lunde bruker sin omfattende kunnskap andre steder enn på Marienlyst.

Lunde forteller til Dagbladet at det ville få «personalmessige følger» for ham dersom han fortsatte å reise til Sør-Afrika med Temareiser.

Klump i halsen
I stedet for å få sparken, tar Lunde nå selv grep og sier opp. I ren protest.

- Jeg har hatt en vanvittig stor klump i halsen. Jeg har hatt en utrolig flott arbeidsplass, med masse fine oppgaver, og har virkelig ønsket å jobbe til 2013, når jeg fyller 70 år, sier Lunde til Dagbladet.

Lunde blir å se i Dagsrevyen-studioet for siste gang 27. september neste år, nøyaktig 40 år etter at han ledet programmet for første gang.

Avviser trusler
NRK-ledelsen hevder de aldri har truet Lunde med sparken.

– Vi har et personalreglement i NRK som sier klart at medarbeidere i nyhetsavdelingen ikke skal påta seg slike oppdrag som Lunde gjør, sier Per Arne Kalbakk, direktør i nyhets og programdivisjonen i NRK, til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere