RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småbrødre voldtatt og torturert - fikk ikke hjelp

Sist oppdatert:
Nå får barnevernet krass kritikk for sin håndtering av saken.

To små brødre, som i dag er 10 og 12 år gamle - skal ha blitt voldtatt og torturert av barnevakter som moren overlot dem til, skriver Aftenposten.

Fikk ikke hjelp
Til tross for at barnevernet i Re, Nøtterøy og Tønsberg fikk et tosifret antall bekymringsmeldinger om barnas oppvekst, måtte guttene bli hos moren i åtte år.

Nå får de tre kommunene krass kritikk av fylkesmannen i Vestfold, som konkluderer med at det er begått lovbrudd mot barna.

Bruddene handler om oppfølging av tiltak for barna og at barna ikke ble tatt fra mor på et tidligere tidspunkt.

- Alvorlig og vond sak
- Dette er en svært alvorlig og vond sak. Det er selvsagt uvanlig at vi som fylkesmann ettergår saksbehandlingen i en enkeltsak over flere år i flere kommuner, sier utdanningsdirektør i Vestfold kommune Kari Evensen til Aftenposten.

Hun forteller at det mest alvorlige lovbruddet dreier seg om Re kommune, som ikke utførte handleplikten sin når det gjelder midlertidig og akutt omsorgsovertagelse, til tross for at de hadde nok informasjon til å vite at en omsorgsovertagelse var strengt nødvendig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere