*Nettavisen* Nyheter.

Småbrukere hyller Hizbollah

En norsk utsending for Norsk Bonde- og Småbrukarlag har skrevet under på et opprop med sterk kritikk av Israels «sionistiske ekspansjonisme».

25.08.06 12:17

Kari Kobberød Brustad fra Norsk Bonde- og Småbrukarlag deltok nylig i en internasjonal solidaritetsdelegasjon som besøkte Libanon. 14. august sendte delegasjonen ut en pressemelding som hyller den islamistiske bevegelsen Hizbollah.

Her slås det også fast at seieren er et nederlag for USA og Israels forsøk på å lage et nytt Midtøsten, som angivelig skal være et skalkeskjul for «sionistisk ekspansjonisme» og «global imperialisme», skriver Nationen.

Generalsekretær Olaf Godli i Norsk Bonde- og Småbrukarlag er overrasket og understreker at «småbrukarlaget har offisielt ingen formening om krigen i Libanon».

- Jeg vil motsatte meg at innholdet kobles direkte opp mot oss, selv om det kan se slik ut. Man kan ha private oppfatninger om konflikten i Midtøsten som sådan, men at man til de grader går inn på den ene siden, det tar jeg avstand fra, sier Godli til Nationen.

Kobberød Brustad sier til avisen at hun ikke hadde tid til å lese meldingen ordentlig før den ble sendt ut, men at hun støtter delegasjonens samlede anbefalinger.

Her tar man til orde for en internasjonal krigsforbryterdomstol for å stille Israels politiske ledelse for retten, at alle samtlige fanger i israelske fengsler skal settes fri, at USA skal avslutte sin okkupasjon av Irak og Afghanistan og at USA og Israels trusler mot Iran og Syria skal opphøre.

Hele oppropet kan du lese her (ekstern side).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.