RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småbulkenes dag

Snøkaoset i Bergen onsdag fikk telefonlinjene til å gløde hos forsikringsselskapene.

(iBergen.no) Forholdene på bergensveiene onsdag var så elendige at det ikke hjalp med gode dekk eller sjåfører i verdensklasse. Biler havnet på kryss og tvers på snøføret og i verste fall utfor veien eller borti nabobilen.

Hektisk
Vel hjemme, kanskje etter å ha fått assistanse fra en redningsbil, var det mange som måtte finne frem nummeret til forsikringsselskapet sitt.

- Det var atskillig travlere i går kveld og i dag enn det vanligvis er. Jeg har ikke fått summert opp hvor mange ekstratelefoner vi har hatt ennå, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i TryggVesta til iBergen.no.

Stigum Olsen forteller at det stort sett er småbulker folk har ringt om. Og den situasjonen er nok ikke noe annerledes hos de andre forsikringsselskapene.

- Vannskadene verst
Småbulker er nå én ting og kan selvsagt være dyrt nok om du har en flott bil. En annen ting som er langt mer alvorlig, er vannskader i motoren eller andre vitale deler. Og det var det mange som dessverre fikk erfare da det tradisjonelle bergensværet tok over for kong vinters snarlige, men kraftige visitt.

- Dette kan være kostbart. Det er prisen for å få mer elektronikk og mer funksjonelle biler. Er du ekstra uheldig så kan skadene også bli relativt omfattende i tid. Det tar nemlig tid å tørke opp så pass at en kan avdekke om elektronikken er skadet, sier Stigum Olsen.

Forhåpentligvis er det siste gang i år at bergenserne og hordalendingene for så vidt må slite seg gjennom en tilsvarende dag.

- Ganske oppsiktsvekkende vær, men det viser seg år etter år at mars er den tøffeste vintermåneden. Selv om noen mener mars er den første vårmåneden, påpeker Roald Stigum Olsen.

Les flere nyheter på IBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere