Småbyjenter forsøkt «voldtektsdopet»

Foto: (scanpix)

Jenter i Kristiansund forteller at de har drukket noen få pils, og så våknet på toalettet med oppkneppet bukse. Ambulansepersonell hjelper stadig vekk jenter som kan ha fått såkalt «voldtektsdop» i drinkene sine.

15.03.04 19:08

Pass godt på drinken din når du er ute på byen, oppfordrer Kristiansund-avisa Tidens Krav sine lesere. Stadig vekk er det nemlig jenter som forteller om uforklarlig blackout etter å ha drukket små eller moderate mengder med alkohol.

Avdelingen av Landsforeningen mot stoffmisbruk i nordvestlandsbyen er oppmerksomme å på problemet.

– Vi har hørt om kvinner i Kristiansund som har våknet opp nakne hos fremmede menn. De vet at de ikke har drukket mer enn noen få drinker, men husker ingenting fra de satt med et glass i baren, til de plutselig våknet opp på et fremmed sted. En slik opplevelse kan være svært vanskelig å takle, sier Sølvi Høvik og Torill Rosvoll til Tidens Krav.

Oppkneppet bukse
Stadig vekk hender det at ambulansepersonell må hjelpe jenter som sier at de er blitt dopet ned av ukjente.

Ambulanseformann Tore Nørbech forteller:

- Vi vet heller ikke om jentene har vært utsatt for voldtekt. Det er vel noe som jentene oppdager senere, etter at de har forlatt mottakelsen. I noen få tilfeller har vi opplevd at jenta sier at hun drakk noen få pils og våknet på toalettet med oppkneppet bukse, og har ikke klart å holde på urinen.

I slike tilfeller blir pasienten overført til psykiatrisk poliklinikk for videre behandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag