RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småfly nødlandet

Sist oppdatert:
Et privatfly nødlandet på et jorde i Vestfold mandag. Piloten (51) ble skadd.

Politiet fikk melding om nødlandingen klokken 13.55.

- Det er snakk om et lite ett-motors. Det foretok en kontrollert nødlanding 15-20 kilometer nord for Torp lufthavn, syd for Ramnes sentrum. Piloten var våken etter uhellet, får TV 2 Nettavisen opplyst ved sentralbordet hos Vestfold politidistrikt.

- Det var en person om bord. Han skal være noe skadd, sier redningsleder Trygve Sveen ved Hovedredningssentralen på Sola til TV 2 Nettavisen.

- Meldte fra om motorproblemer

Flyet er av typen Long-EZ. Et type fly som kjøpes som byggesett. Det nødlandet på et jorde ved Jahre sør for Ramnes i Vestfold litt før klokken 14 mandag. Under landingen gikk flyet rundt og landet opp ned.

- Piloten klarte selv å ta seg ut av flyet og gikk bort til ambulansen. Han er sendt til Sykehuset i Vestfold for sjekk, sier operasjonsleder Erik Wendelborg til TV 2 Nettavisen.

- Piloten meldte fra til lufttrafikktjenesten og sa han hadde motorproblemer. Han sa at han ikke kom til å rekke flyplassen og at han derfor valgte å nødlande, sier Erik Willersen ved Hovedredningssentralen på Sola til TV 2 Nettavisen.

Piloten som nødlandet er en 51 år gammel mann fra Drammen-område.

Ifølge Tønsbergs Blad var piloten på vei tilbake fra Tyskland, og fløy sammen med et lignende fly som landet trygt på Torp.

Havarikommisjonen skal nå undersøke flyet for å finne årsaken til ulykken. Etter de første undersøkelsene på stedet vil flyet bli fraktet til Kjeller for videre undersøkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere