RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småjenter stjeler mest i julen

Sist oppdatert:
Adventstiden er høysesong for butikknaskere, og jenter under 15 år stjeler tre ganger så mye som jevnaldrende gutter.

Tall fra Hordaland politidistrikt viser at hittil i år er tre ganger så mange jenter som gutter under 15 år tatt for butikktyveri. Det de stjeler er som oftest pynteting, klær eller sminke.

Kjøpesentrene i Bergen tredobler vaktholdet for å møte det økte presset fra tyvene i førjulstiden. Ved Sartor senter på Sotra blir en nasker om dagen tatt på fersken, mot gjennomsnittet som er ti naskere i måneden.

- I vår bransje regner vi med et totalt svinn på mellom tre og fem prosent av omsetningen. Hos oss utgjør dette reduserte inntekter på omtrent 30 millioner i året. Utfordringen er betydelig, sier senterdirektør Mette Nora Sætre til Bergens Tidende.

Alle butikktyverier blir anmelt på Sartor senter og er tyven under 18 år blir også foreldre varslet, noe ikke alle foreldre er like takknemlige for. Sætre har opplevd å bli skjelt ut av foreldre fordi vektere har tatt dem for nasking.

Avdelingssjef i Securitas, Kjell Inge Thorkildsen, mener det er kjøpepresset som gjør barn til tyver i førjulstiden. Ifølge Thorkildsen er det svært få som stjeler mat fordi de er sultne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere