RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småjenter strippet på web-kamera

27-åringen fikk seks småjenter fra 9 til 14 år til å strippe foran ham via web-kamera. Nå må han i fengsel.

Mannen er i Toten tingrett dømt til 60 dagers fengsel, derav 30 dager betinget, for å ha lurt seks jenter til å kle av seg mens han chattet med dem.

Det er 30 dager mer enn påstanden fra påtalemyndigheten.

- Han forledet barn til å utvise seksuell adferd på nettet, sier politiinspektør Kjetil Myhre i Vestoppland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kledde av seg
27-åringen utga seg for å være en gutt på 14 år mens han snakket med jentene på nettet.

Mannen skal i følge dommen ha hatt kontakt med to 14 år gamle jenter, ei jente på tolv år og ei på ni år. I tillegg mener politiet at han har lurt ytterligere to jenter i alderen 12-14 år.

Noen av jentene fikk han til å posere foran ham via web-kamera med pysj og miniskjørt, andre fikk han til å kle seg delvis eller helt nakne og å utvise seksuelt krenkende adferd foran kamera, går det fram av dommen.

Brukte trusler
Ifølge dommen skal 27 åringen ha truet en 14 år gammel jente med å legge bilder av henne ut på internett. En av de andre jentene truet han med å fortelle om forholdet mellom dem til en 40 år gammel mann. Retten anser det han lurte jentene til å gjøre, som grovt.

«Det er lett for voksne via ulike chattekanaler på internett å komme i kontakt med barn og forlede disse. Videre er det lett å distribuere slikt materiale på internett, med den risiko det vil innebære for at det blir kjent i de fornærmedes nærmiljø , og at de kan bli oppsøkt av andre som ikke har gode hensikter», heter det i dommen.

Filmer på PCen
27-åringen ble avslørt da ei av jentene fortalte om ham til en av sine foreldre.

- En av disse jentene fortalte til sin far hva hun har vært utsatt for. Han tok så kontakt med politiet, og vi gjorde undersøkelser rundt dette, sier Myhre.

Politiet identifiserte mannen. Han ble tatt inn til avhør, og det ble tatt beslag i PCen hans.

- Han tilsto umiddelbart. Det gikk fram at dette ikke bare dreide seg om ei jente, men seks jenter, sier politiinspektøren.

På datamaskinen fant politiet filmer av alle jentenes stripping, som 27-åringen hadde lagret.

Saken ble avgjort ved tilståelsesdom i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere