RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smalhans for befalet

Lommeboken din kommer til å bli mer slunken, advarer Befalets Fellesorganisasjon (BFO) sine medlemmer.

BFO forbereder nå medlemmene mot at Forsvarets kutt for å dekke underskuddet på 2004-budsjettet kommer til å svi direkte for den enkelte.

- Dette medfører blant annet at mye planlagt aktivitet blir kansellert. Bortfallet av øvingstillegg vil ikke bli kompensert, sier forhandlingsleder Jimmy Bjerkansmo til BFO-nett.

Sannsynligheten for at det kommer kutt i øvingsaktiviteter, og annen tjeneste utenfor normalarbeidstid, er absolutt til stede, advarer han.

Dette betyr at offiserene mister muligheten til å spe på lønnen med såkalte ATM – tillegg i 2005.

Økonomisk felle
Befalet har ikke rett til å få kompensert inntektsbortfallet hvis øvingsaktiviteten blir halvert i forhold til det planlagte, påpeker BFO.

- Man må ikke gå i fella og planlegge sin økonomi ut fra et forventet aktivitetsnivå utenom normalarbeidstid, advarer Bjerkansmo.

Spareplanen utsatt
Forsvarssjef Sigurd Frisvold varslet kutt umiddelbart da milliardsprekken kom for dagen i januar. Men Frisvold får stadig kortere tid å fordele kuttene på.

Spareplanen kommer ikke før godt over påske, og først etter Stortingets behandling kan de iverksettes. Dette kan betyr at kuttene må tas over 6-7 måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere