Gå til sidens hovedinnhold

Smart Club hacket av muslimer

En tyrkisk hacker tok ned en av sidene til Smart Club i Norge.

(iOslo.no) Hackeren YSKOPYTX har slått til mot Atle Brynestads Smart Club. Nå jobber teknikere knallhardt for å få siden opp å gå igjen, uten den lite hyggelige signaturen.

- Jeg fikk akkurat høre om dette, og det er noe vi ikke synes noe særlig om. Vi har folk på saken nå, som skal rette opp alt igjen, sier daglig leder for Smart Club, Stein Erik Bjørnsen til iOslo.no.

- Ser ikke sammenhengen
Smart Club har aldri tidligere blitt utsatt for hacking, og Bjørnsen vet ikke hva som kan ha fått den tyrkiske hackeren til å slå til mot akkurat dem. Det er ukesavisen med tilbud som har blitt angrepet av hackeren.

- Jeg kan ikke se noen sammenheng mellom angrepet og vår aktivitet. Man hører jo at dette forekommer av og til, og det er nesten umulig å gardere seg mot slike angrep, sier Bjørnsen til iOslo.no.

Markedsdirektør, Per Olav Andersen, sier til Kanal 24 at dette kan være dårlig reklame for Smart Club.

- Beklagelig
- Dette er beklagelig og har ikke noe med Smart Club å gjøre. Vi vil fjerne det så fort som mulig, sier markedsdirektør Per Olav Andersen Smart Club Norge. Han har ikke opplevd noe slikt tidligere.

- Akkurat denne avisen er lagt opp på en slik måte at den skal være enkel å bla i. Det er en tjeneste fra UNO media. Egentlig er det siden til uno media som er hacket. Der ligger det også flere kataloger fra andre aktører.

- Dårlig reklame
- Hva vil du si til kundene dine som ser dette?

- Jeg er helt sikker på at våre kunder skjønner at dette ikke har noe med Smart Club å gjøre, sier Andersen til Kanal24.

- Hva tenkte du da du så dette?

- Jeg tenkte at dette er dårlig reklame, men at folk sikker skjønner at dette ikke har noe med oss å gjøre.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus