RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smekk for "premenstruell spire"

Foto: Ole Dag Kvamme
Sist oppdatert:
Sigurd Klomsæt får en irettesettelse av Advokatforeningen etter å ha kalt en dommerfullmektig for "en premenstruell spire". Kjendisadvokaten påklager.

Det var under et rettsmøte i Skien tingrett at Klomsæt i en pause kalte dommerfullmektigen for ”en premenstruell spire”. Etter at sitatet ble oppslag i Telemarksavisa klaget sorenskriver Jahn Mydland Klomsæt inn til Advokatforeningen.

Disiplinærutvalget for Oslo krets av Den Norske Advokatforening tror ikke på Klomsæts forklaring om at uttalelsen kom i en privat samtale mellom ham og hans medforsvarere. Advokaten mener at journalisten tyvlyttet til samtalen og offentliggjorde karakteristikken som var ment å være for en privat samtale.

Hørte ikke uttalelse

Men disiplinærutvalget legger til grunn av medforsvarere ikke har hørt uttalelsen, skriver Telemarksavisa.

«Innklagedes medforsvarere i den aktuelle saken hørte ikke innklagedes utsagn, hvilket i det minste én av dem burde ha gjort dersom innklagedes fremstilling av episoden hadde vært korrekt», skriver foreningens disiplinærutvalg.

-Må styre sitt temperament

Det gjorde derimot politiadvokat Jon Borgen som var aktor i den aktuelle saken.

«En advokat som opptrer i retten, må styre sitt temperament.» utvalget. Sorenskriver Jahn Mydland sier til TA at han aldri har opplevd lignende i en rettssal.

Klomsæt har påklaget uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere