RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smiler av snusfrykt

Sist oppdatert:
- Helserisikoen ved å bruke snus er bortimot umulig å påvise, sier professor og sammenligner snus med kaffe.

(SIDE2): Den amerikanske professoren Brad Rody beroliger snusbrukerne.

Rody har forsket på bruken av snus og røyk i flere år og mener det er lite grunn til å frykte snusens skadevirkninger. - Det er 98 prosent mindre skadelig å bruke snus enn og røyke. Faktisk er helserisikoen bort imot umulig å påvise rent vitenskapelig, sier professoren fra University of Alabama i USA ifølge Dagbladet. Han sammenligner snusens skadevirkning med kaffe og fnyser av snusforbudet i EU, som bare svenskene har fått unntak fra.

Torsdag diskuterte forskere tobakkens skadevirkning på et symposium i Trondheim. Der var det ifølge avisa enighet om at snus er harmløst.

- Jeg håper at flest mulig røykere heller begynner å snuse, sier overlege Jo-Åsmund Lund ved kreftavdelingen ved St. Olavs hospital ifølge Dagbladet.

Men en svensk undersøkelse foretatt ved Karolinska Universitetssykehus i Sverige tyder på at snusen kan ha sin pris. Den gir økt risiko for hjerte- og karsykdommer og svekker blodårenes elastisitet, ifølge undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere