RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smiths Venner vil starte skole

Sist oppdatert:
Smiths Venner i Vestfold vil starte en kristen videregående skole bygget på sektens verdier.

Endringer i friskoleloven har ført til at mange aktører ønsker å etablere private skoler. Det kreves ikke lenger at friskoler skal representere et verdimessig eller pedagogisk alternativ til de offentlige skolene. 148 søknader om friskoler skal behandles av Utdanningsdirektoratet.

I Vestfold ønsker Smiths Venner å starte Brunstad Christian Church skole på Melsom, skriver Tønsberg Blad.

Kritisk fylkesordfører og ordfører
Under dragkampen om Østre Bolærne, ønsket Smiths Venner å overta både skole- og landbruksbygningene. Sekten tapte imidlertid retten til å etablere et stort senter på øyene.

Fylkesordfører Anne Rygh Pedersen (Ap) har sterke prinsipielle innvendinger mot økningen i antall friskoler.

– Nye privatskoler vil komme i direkte konkurranse med det offentlige skoletilbudet. Jeg kan ikke se at det er behov for nye privatskoler. Vi bør satse på å styrke kvaliteten i den offentlige skolen, kommenterer Rygh Pedersen.

Stokkes ordfører Nils Ingar Aabol sier han «håper fylkeskommunen ikke går i dialog med Smiths Venner» om skole på Melsom. Han legger til at Smiths Venner kan etablere skole på sitt eget område Brunstad dersom søknaden om friskole innvilges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere