RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smittealarm på sykehjem i Bergen

Sist oppdatert:
Det har brutt ut en stafylokokk-epidemi på Ladegården sykehjem i Bergen. Pasientene er isolert.

På Ladegården sykehjem er det konstatert et alvorlig utbrudd av MRSA - gule stafylokokker. 12 pasienter har fått konstatert smitten. Smitten er ufarlig for folk flest, men det er svært viktig å hindre spredning i helseinstitusjoner og blant helsepersonell.

MRSA er en stafylokokktype som er resistent mot vanlig antibiotika. Når en syk eller svekket person blir utsatt for slike bakterier, kan tilstanden være vanskelig å behandle.

Ny smitterunde
- Vi har satt i gang alle nødvendige tiltak for å få kontroll over smitten og redusere muligheten for ytterligere smitte. Samtlige pasienter og ansatte er testet, sier Bjørg Børkje, institusjonssjef på Ladegården sykehjem til iBergen.no

Sykehjemmet hadde også et utbrudd av gule stafylokokker i desember og trodde da de hadde fått kontroll på smitten.

- Det kan se ut som om vi ikke gått langt nok tilbake i tid med testingen av pasienter og ansatte som var på den avdelingen. Derfor har vi nå et nytt utbrudd, sier Børkje.

Ikke farlig
- Vanlige folk kan ha denne bakterien i seg uten å vite om det, og merker ingenting til det. Det er i operasjonssår og slike ting at den kan være farlig. Så kan den også være lumsk mot folk som har dårlig immunforsvar.

Sykehjemmet med 164 beboere og 22 dagpasienter, har nå iverksatt inntaksstopp og isolerer samtlige pasienter for å skille smittede og friske. Det er også satt i gang behandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere