RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smittealarm på sykehus

(Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)
En avdeling ved Nordlandssykehuset er stengt etter at det har blitt funnet svært motstandsdyktige stafylokokker på sykehuset. To pasienter er smittet.

Til nå har to pasienter blitt smittet av såkalte multiresistente gule stafylokokker (MRSA) ved Nordlandssykehuset i Bodø, skriver Nordlandsposten. I tillegg er en ansatt ved sykehuset bærer av samme typen stafylokokk.

At stafylokokker er multiresistente betyr at de er motstandsdyktige mot flere typer antibiotika.

De første tilfellene av stafylokokkene ble oppdaget torsdag. Fredag ble nevrologisk avdeling stengt etter at det andre tilfellet ble oppdaget.

- Det er ingen dramatikk i at nevrologisk avdeling er stengt etter at det er funnet multiresistente stafylokokker, sier ledende hygienesykepleier ved Nordlandssykehuset, Børre Johnsen.

Ifølge Johnsen er den mest alvorlige konsekvensen av smittealarmen at avdelingen for øyeblikket ikke tar inn nye pasienter. Pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp legges midlertidig inn på andre avdelinger på sykehuset.

Det er blitt tatt stafylokokkprøver av alle ansatte ved avdelingen. Resultatene skal være klare i dag, og Johnsen tror at avdelingen kan åpnes igjen snarlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere