Sms-aksjon mot Høybråten

En sms-aksjon for å forhindre at KrF-leder Dagfinn Høybråten kommer inn på Stortinget, har gått over hele landet den siste uken.

16.09.04 15:09

Sms-en er formulert på samme måte som de 2,3 millioner tekstmeldingene om Beslan-ofrene som nylig gikk over hele landet. Men budskapet er et helt annet.

«Tenn et lys i vinduskarmen i kveld som en bønn om at Høybråten for Guds skyld ikke kommer inn på tinget. Send denne sms til alle du kjenner», heter det i meldingen.

Ukjent opphav
Lokallagsleder Svein Inge Huseby i Haugesund i Rogaland sier at han hørte om aksjonen for ei uke siden. Han vet ikke hvem som startet meldingen.

- Siden ingen vedkjenner seg at de står bak meldingen, kan en lure på om den er startet av folk som kan tjener penger på det. Men jeg vil på ingen måte påstå at det er tilfelle.

-Tror du det kan være noen fra ditt område som har står bak, det har vært mye motstand i Rogaland mot at Høybråten skal stå på førsteplass på deres stortingsliste?

- Det kan godt hende at det er noen fra mitt distrikt. Men det spiller ingen rolle, jeg bryr meg ikke om aksjonen. Meldingen høres tøysete ut og det er jo nærmest skuddpremie på KrF for tiden.

-Ingen kommentar
Generalsekretær i KrF, Inger Helene Venås sier at aksjonen sier mest om de som har satt den i gang. Utover det vil hun ikke kommentere den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.