RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SMS-aksjon utfordrer røykeforbud

Sist oppdatert:
En ny SMS-aksjon oppfordrer til sivil ulydighet blant røykere på byen. Det kan gi restaurantbransjen trøbbel. Si din mening her.

«Fredag klokken 22 skal det lukte røyk over hele Norge», lover folkene bak SMS-aksjonen.

SMS-aksjonen er ifølge restaurantbransjen iverksatt av anonyme personer som umulig kan ane konsekvensene av det de har satt i gang.

I en felles pressemelding tar Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) og Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF) sterk avstand fra aksjonen og kaller den useriøs.

- Man oppfordrer gjestene til sivil ulydighet og å bryte røykeloven ved å røyke inne på serveringssteder. Konsekvensene vil kunne bli at det enkelte serveringssted i verste fall kan bli straffet, og dermed indirekte også de som jobber i bransjen, heter det i pressemeldingen.

De håper at røykere som mottar tekstmeldingen ikke vil følge budskapet. Dersom en aksjon blir realitet, trygler RBL og HRAF myndighetene om å vise forståelse for at dette ligger utenfor deres kontroll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere