RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SMS-lån med 1000 % rente

Har du problemer med å betale mobilregningen? Styr unna de enkleste løsningene.

Ifølge Reuters skal flere selskap nå ha begynt å tilby raske forbrukslån over SMS. Deskryter av å kunne gi deg pengene inn på konto i løpet av få minutter.

I reklamen blir det ikke godt opplyst om den årlige renten på opp mot 1.000 prosent.

Sprer seg i Norden
Fenomenet skal være utbredt i Finland, men også ha spredt seg til flere nordiske land, inkludert Norge.

- I alle fall i de nordiske landene blir dette stadig mer vanlig. Jeg tror det er særlig på grunn av det faktum at mobiltelefoner er så vanlig her, særlig blant de unge, sier advokat Paivikki Lehto-Sinisalo til nyhetsbyrået.

20 prosent på 14 dager
Flere dusin selskaper har dukket opp som tilbyr noen hundre euro i lån gjennom SMS-meldinger i Finland. Lignende selskaper skal nå ha dukket opp i Sverige, Norge, og i Tsjekkia.

Tilbudet rettes mot personer i 20-årene. For et to ukers lån på 100 euro, må lånetakerne betale tilbake 120 euro. Det tilsvarer en årsrente på nesten 1.000 prosent.

Forbrukerombudet ikke kjent med saken
Det norske Forbrukerombudet sier til TV 2 Nettavisen at de ikke har kjennskap til noen slike aktører på det norske markedet, men at det ikke betyr at de ikke finnes.

- Det eneste jeg kan komme på var et svensk selskap som i vinter truet med å etablere et slik ekstremt forbrukerlån-konsept med høye renter her i landet, sier seksjonssjef Jo Gjedrem til TV 2 Nettavisen.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere