RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smugler drakk dop i tollen

Sist oppdatert:
Da tollerne spurte hva som var i flasken tok smugleren en stor slurk og gikk rett i bakken.

Den 31 år gamle mannen var på vei gjennom tollen på Gardermoen da tollerne stoppet ham. Mannen hadde med seg en flaske Baileys Irish Cream, eller iallfall det som tilsynelatende skulle inneholde Baileys. Tollerne tvilte på at flasken inneholdt den kjente whisky og krem drikken.

I koma
Men istedenfor å fortelle hva som virkelig var på flasken, tok 31-åringen en stor slurk. Deretter gikk smugleren rett i bakken. Han ble fraktet til sykehus der han ble liggende i koma. I skrivende stund har han kommet seg på bena, og er ute av sykehus.

Nå er han siktet for å ha smuglet 2,5 liter GBL (Gamma-Butyrol-Actone). Dette brukes til å lage det mer kjente narkotiske middelet GHB. En bruskork av dette stoffet er dødelig.

Dødelig
- Alt tyder på at han visste hva han hadde med seg. Derfor er det veldig overraskende for oss at han valgte å drikke av en sånn flaske, sier kontorsjef på Tollvesenet, Paul Ask, til NRK.

- Alle i dette miljøet vet at det skal veldig lite til å ta en overdose. Drikker man mer enn en bruskork, kan man dø, og det har dessverre mange gjort, sier han.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere