*Nettavisen* Nyheter.

Smuglerliga avslørt på Vestlandet

Minst 200.000 sigarettar smuglet ligane fra Russland til Vestlandet. Så langt er seks menn siktet i saken.

12.03.05 13:10

Politi og tollvesen slo til mot en russiskregistrert varebil på Fitjar i slutten av februar. Inne i varerommet var det gjemt 170.000 russiske smuglersigaretter i vegger og tak, skriver Bergens Tidendes nettutgave. To nordmenn og to russere var i ferd med å demontere innredningen da politiet overrasket dem.

En mann i 30-årene fra Vågsøy ble pågrepet på Fitjar, og politiet mener dette er hovedmannen bak smuglingen. Han er nylig også tiltalt for smugling av 10.000 liter sprit til Drammen. Mannen sitter varetektsfengslet, og nekter straffskyld.

En sambygdning av 30-åringen har tilstått å ha solgt sigaretter for ligaen de siste to årene. Hjemme hos ham beslagla politiet 30.000 smuglersigaretter.

- Saken kan bli utvidet. Vi har en svært bred etterforsking, med samarbeid mellom flere politidistrikt, Kripos og Tollvesenet, seier politiadvokat Ivar K. Iversen i Sogn og Fjordane.

En av de to russerne har tilstått, og møtte i går i Sunnhordland tingrett. De to andre russerne skal møte i retten neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.