RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smuglet 150 barn

Sist oppdatert:
150 barn har blitt smuglet til Norden av en kinesisk liga. De fleste av barna er sporløst forsvunnet.

Ifølge nordisk politi har en ligaen smuglet til sammen 150 barn mellom 12 og 15 år til Norden, melder Aftenposten. De to barna som forsvant fra et asylmottak i Østfold tidligere i høst fryktes å være offer for ligaen som rulles opp i Sverige.

100 kinesiske barn er sporløst borte etter at de kom til Sverige. I Danmark har 30 mindreårige forsvunnet de siste to årene. Trolig har ligaen plukket opp barna etter de har blitt plassert på asylmottak.

Svensk politi pågrep fredag flere av de sentrale skikkelsene i ligaen. Nye Kripos sier de kjenner til at 12 kinesiske barn har kommet til Norge siden september 2005. Fremgangsmåten er den samme.

- De fleste barna kommer med fly fra Moskva til Gardermoen. De søkte om asyl i Norge da de ble stoppet i kontrollen. Ti av barna har sittet på asylmottak, eller blitt tatt hånd om av barnevernet. De to siste har forsvunnet, sier etterforskningsleder Reidar Brusgaard fra spesialenheten for organisert kriminalitet ved Nye Kripos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere