RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smuglet 300 kilo amfetamin

Sist oppdatert:
Rundt 300 kilo amfetamin skal ha blitt smuglet til Norge og lagret på en låve i Grimstad. Gateverdien skal være på svimlende 150 millioner kroner.

Poitiet i Agder er i ferd med å rulle opp det som kan være en av de største amfetaminsakene i Norden. Omlag 300 kilo amfetamin skal ha blitt smuglet til Norge fra Nederland, melder TV 2 Nyhetene.

Stoffet har vært lagret i en låve i Grimstad-området.

Ifølge TV 2 Nyhetene dreier det seg om 298 kilo amfetamin til en gateverdi på rundt 150 millioner kroner. Stoffet ble hentet i Amsterdam i Nederland på tre turer mellom desember 2002 og mars 2003.

Deretter ble stoffet fraktet til Norge og lagret på en låve i striesekker med vedkubber og sagspon på toppen.

Senere ble stoffet fordelt. Politiet har etterforsket saken i alle hemmelighet, men velger nå å bekrefte saken:

- Jeg kan bekrefte at politiet i Agder i cirka et år har etterforsket en større amfetaminsak i Agder politidistrikt hvor det er snakk om innførsel av amfetamin i en størrelsesorden 300 kilo, sier politiinspektør Ragnar Ringvoll i Agder politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

- Hvor stor er saken i forhold til andre saker?

- Har ikke noen skikkelig oversikt her og nå, men det er ikke mange saker som kommer opp i denne størrelsorden, fortsetter Ringvoll.

Av de 300 kiloene amfetamin har politiet bare fått tak på elleve kilo. Likevel risikerer flere titalls personer å bli dømt til lange fengselsstraffer for befatning med stoffet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere