*Nettavisen* Nyheter.

Smuglet 40 kilo hasj med kona

Foto: Tollvesenet (Tollvesenet)

Trodde hun skulle på alpinferie med mannen.

12.02.09 10:04

(iOslo.no) Med kona intetanende i bilen, smuglet esteren (42) inn ikke mindre enn 39 kilo hasj fra Nederland til Norge for omtrent et år siden. Nå er han, og flere medsammensvorne, dømt til strenge fengselsstraffer i Oslo tingrett.

Da ekteparet ankom Norge tirsdag 19. februar 2008, parkerte de bilen ved Oslo S. Der sto imidlertid også tollerne, og en av deres narkotikahunder markerte på Mitsubishien. I bilen fant tollerne ikke mindre enn 32 pakker med hasj i kanalene i bilens hjulbunn.

Seks pågrepet
Dagen etter ble også den britiske mannen (60) som skulle motta narkotikaen pågrepet, og bilen hans funnet. I den lå det ikke mindre enn 76.000 kroner i kontanter. I juni ble en annen bakmann (52) pågrepet i Spania, samt et ektepar pågrepet i Estland.

Denne estiske mannen var også med på kjøreturen til Norge.

60-åringen forklarte i retten at de 76.000 kronene som ble funnet i bilen hans var et lån som den estiske kureren skulle gi videre til 52-åringen. Dette sier retten om hans forklaring:

«Retten finner at NNs (62-åringen) forklaring savner enhver troverdighet, og det er for retten hevet over enhver fornuftig og rimelig tvil at NN var den som, i alle fall i første omgang, skulle ta imot narkotikaen i Oslo»

Frifunnet
42-åringens kone var tiltalt i saken. Hun ble imidlertid frifunnet, sammen med kvinnen som ble pågrepet i Estland. Retten mente at disse to burde ha stilt noen spørsmål rundt det ektemennene gjorde, men mente at det ikke er bevist at hun burde forstått at mennene deres smuglet narkotika.

Kvinnen har forklart at hun trodde hun skulle til Oslo for å stå alpint.

De fire mennene fikk imidlertid strenge fengselsstraffer.

42-åringen fikk tre års fengsel. Det samme gjorde mannen (40) som ble pågrepet i Estland. 52- og 60-åringen fikk fire års fengsel hver, i tillegg til at kontantene som ble funnet i 60-åringens bil ble beslaglagt.

Aktor, konstituert statsadvokat Torunn Gran, mente de fire også skulle dømmes etter straffelovens § 60 - organisert kriminalitet. Retten var imidlertid ikke enig i dette, og de fire ble frifunnet for dette.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag