Smugrøyker avslørt i departementet

En mannlig smugrøyker i Sosialdepartementet ble avslørt da en ansatt i Helsedepartementet luktet sigarettene hans.

Dagfinn Høybråtens underordnede følger iherdig opp kampen mot røyking. En ansatt i Helsedepartementet (HD) klagde i høst over dunst av tobakksrøyk på kontoret sitt.

Kildejakten startet, og blant annet ble klimaanlegget i Regjeringskvartalet undersøkt. Og røykmysteriet ble løst. Den HD-ansatte må ha en særdeles god luktesans, skriver Adresseavisen.

I et brev til nabodepartementet skriver Helsedepartementet følgende: «Vi mener at røyklukten ikke kommer via luftinntaket, men fra en ansatt i SOS (Sosialdepartementet, journ.anm.) som røyker på kontoret sitt. Han holder til rett over kontoret til vår ansatt som er plaget av tobakkslukt»

De gir kollegene i etasjen over klar beskjed om å kalle smugrøykeren inn på teppet. Sosialdepartementet kan imidlertid fortelle at saken langt fra er over:

- Vi har nettopp sendt svar til Helsedepartementet om at vi er kjent med problemet, og at vi har jobbet med vedkommende uten at det har gitt det ønskede resultat, sier personalsjef Tone Westli til Adresseavisen.

Smug-røykingen kan gi den røyksugne byråkraten ordensstraff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.