RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snø i nord - rim i sør

Sist oppdatert:
Vil du se snø på julaften må du være nord for Stad eller på innlandet østafjells. Hvis ikke må du trolig klare deg med hvitt rim. Sjekk været her.

- Nord for Stad og Dovre ser det ut til å bli en hvit jul med snø, mens det sørover i landet blir liggende lite eller ikke noe snø på julaften, sier meteorolog Fredrik Villanger ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Sjekk været der du bor

Kald jul
Selv om det ikke blir snø alle steder i Norge i jula, kan han i hvert fall love at det blir hvitt på bakken de fleste steder. Det blir nemlig kaldt.

- Fra og med neste helg blir det kaldt. Det er større sannsynlighet for at hele landet får minusgrader enn at de ikke får det julaften. Selv om det blir lite nedbør og lite snø mange steder, vil det i hvert fall bli hvitt rim på bakken, sier Villanger.

Mandag ligger det snø i det meste av landet - etter snøfall i løpet av helgen. I dag mandag snør det spesielt mye i Møre og Romsdal og i Trøndelag. I Nord-Norge snør det også litt, mens det på Sør- og Østlandet stort sett er oppholdsvær.

Mildt først
Snøen som nå ligger mange steder, vil derimot forsvinne utover i uken. Milde luftmasser er ventet innover landet fra onsdag, og snø blir da til regn.

- Vi kan få regn så langt nord som til Lofoten, sier Villanger til TV 2 Nettavisen.

Mot helgen blir det altså kaldere igjen, og da mener meteorologen at det sør i landet bare vil ligge igjen snø i fjellet og enkelte steder på innlandet Østafjells.

- Men selv om det blir lite nedbør sør i landet, kan det komme noe snø neste helg. Dette er derimot usikkert, sier Villanger.

Minus 20
Han legger til at romjulen ser ut til å bli svært kald enkelte steder, med temperaturer helt nede i minus 20 grader på innlandet østafjells.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere