RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snø og regn i Nord-Norge

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Sommeren er på hell. I Nord-Norge kommer det både høstvær og vintervær i helgen. Sør-Norge får sol, mens nordavinden vil herje på Vestlandet.

Denne uka har det vært frostnetter flere steder i landet.

- Det er et tydelig værskille i forhold til slik det var for bare to uker siden. Men det er ikke ventet annet enn at det i slutten av august ikke lenger er sommer, sier meteorolog i Storm, Olav Krogsæter, til TV 2 Nettavisen.

I helgen blir det stort sett regn i Nord-Norge, og i fjellområdene ventes det snø.

- Det ventes snø i områdene som ligger 600 til 800 meter over havet i Nordland, 400 til 500 meter over havet i Troms, og 300 til 500 meter over havet i Finnmark. Også i lavlandet nord i Finnmark kan det komme nysnø rundt hushjørnene, sier Krogsæter.

Nedbørsmengden vil bli størst i kystområdene. Temperaturene i lavlandet vil ligge på mellom 10 og 12 grader.

Nordavind i vest

Trøndelag og Møre og Romsdal får også regnbyger og snø i fjellet, og temperaturene vil ligge på omtrent det samme som i Nord-Norge.

I Sør-Norge ventes det lettskyet og klart vær både fredag, lørdag og søndag. Det vil ikke være store forskjeller mellom landsdelene i sør. Nordavinden, som har skapt en kald bris i hele Norge denne uka, vil være sterkest på Vestlandet i helgen.

- På kysten av Vestlandet ventes det kraftig nordavind. Men det blir sol, og temperaturene vil ligge på omtrent 17 grader, opplyser Krogsæter.

Det blir sol på Sørlandet og Østlandet også.

- Det blir stort sett sol i disse to landsdelene, og temperaturene vil ligge rett under 20-tallet. Nord på Østlandet kan det imidlertid komme en og annen regnbyge, melder Krogsæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere