Gå til sidens hovedinnhold

Snakker om sønnens selvmord

Gro Harlem Brundtland forteller nå om hvordan hun opplevde at sønnen Jørgen begikk selvmord. - Man kommer aldri over det, sier Brundtland.

Sønnen til tidligere statsminister og generaldirektør i Verdens helseorganisasjon, Gro Harlem Brundtland, tok selmord i 1992. Han hadde da bak seg mange år med psykiske problemer.

- Man kommer aldri over det. Først er det et sjokk. Du kan ikke akseptere selve realiteten, at han aldri kommer tilbake. Det tar måneder og år å forstå, sier Gro Harlem Brundtland i Knut Magnus Berges dokumentarfilm «Dr. Gro», som sendes på NRK1 i kveld.

NRKs team fikk følge Gro de siste månedene av hennes periode som generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO), skriver Dagbladet.

Gro sier at hennes personlige erfaringer gjorde at fokuset på mental helse ble sterkere i WHO i hennes periode som generaldirektør.

- Alt preges av dette. Men det er også mange andre viktige ting å være opptatt av. De nye barnebarna, en familie i vekst. Dette er veldig viktige ting som ikke må tapes av syne selv om du har lidd et stort tap, sier Gro.

I kveldens dokumentar forteller landsmoderen også om kreften. FNs generalsekretær Kofi Annan og CNNs grunnlegger Ted Turner er blant personene som skryter av Brundtlands betydning som WHO-sjef. Spesielt fremheves den kampen hun tok med tobakksindustrien, og vant.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus