*Nettavisen* Nyheter.

Snakket aldri med Dagbladet

Dagbladet sauset sammen Revmatikerforbundet og Redningsselskapet.

24.01.07 19:01

Dagbladet siterte generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet - uten å ha snakket med ham.

Under overskriften «Telefonselgernes sleipe triks» skrev Dagbladet på papir onsdag om humanitære organisasjoner som samler inn penger via telefonsalg.

I artikkelen er generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet sitert, men han har Dagbladet ikke snakket med!

- Uttalelsene om telefonsalg og konsekvensene av et forbud, stammer fra generalsekretæren i Revmatikerforbundet. Innholdet er ufortjent skadelig overfor Redningsselskapet, som har sluttet med ordinært telefonsalg for lenge siden, sier Ingvar Johnsen, informasjonssjef i Redningsselskapet.

- Ringer kun faste givere
Ifølge Johnsen ringer Redningsselskapet kun faste givere og faste loddabonnenter, som har gitt samtykke til å bli oppringt.

Også Redningsselskapet bruker selskapet Televita, som er omtalt i Dagbladets artikkel, men ifølge Johnsen har de få klager på telefonselgerne.

- Det er også helt galt at over halvparten av Redningsselskapets inntekter kommer fra telefonsalg, slik det står i Dagbladet, sier Johnsen til Nettavisen.

Redningsselskapet har opplevd mye uro i organisasjonen de siste årene og er nå i ferd med å legge stridighetene bak seg.

- I den omdømmesituasjonen vi er i er det ekstra beklagelig når vi uriktig trekkes inn i en sak som denne, sier Johnsen.

Dagbladet beklager
Dagbladet har ifølge Redningsselskapet sterkt beklaget hendelsen og vil komme med en korrigering i torsdagens avis.

Nyhetsredaktør Peter Raaum sier onsdag ettermiddag til Nettavisen at han ikke kjenner til saken, men at han regner med at eventuelle feil vil bli rettet opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.