RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snakket ikke på 11 år

Fra han var seks år gammel kom det ikke et ord fra Hans-Alexander Nesse på elleve år.

Hans-Alexander Nesse (23) klarer ikke å huske hvorfor han ble et taust barn som seksåring på Nesodden. Men han husker godt da han omsider brøt tausheten etter elleve lange år.

- Jeg var helt gåen. Det var fantastisk! Men det tok tid. Vi hadde sittet i timevis da han plutselig sa "Jaa", forteller Oddvar Mørland Karlsen ved barnernsinstitusjonen Torungen i Arendal til Agderposten.

Nesse sluttet å snakke våren før han skulle begynne på skolen.

- Vi leverte ham i barnehagen om morgenen, og han sa "ha-det" som vanlig. Men da vi hentet ham om ettermiddagen, sa han ikke et ord, forteller pappa Lars-Erik Nesse om dagen da han fikk et taust barn.

Hans-Alexander kom til Arendal i helger og ferier utover etterjulsvinteren mens han gjorde seg ferdig med videregående. Han ville bli sjømann På barnevernsinstitusjonen Torungen fikk han klar beskjed om at dersom han skulle klare dét, måtte han begynne å snakke.

En måned senere brøt den da 17 år gamle gutten tausheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere