RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snarrådig bror reddet jente (2)

Sist oppdatert:
De to søskene på 2 og 4 år stakk av og havnet i sjøen.

(iBergen.no) En familie på Straume opplevde søndag ettermiddag sitt livs mareritt. Da mamma holdt på med å flytte, stakk sønnen på 4 år og datteren på 2 år av fra lekeplassen.

Havnet i sjøen
- Jeg var fryktelig stresset og holdt på med flytting da barna plutselig var vekke fra lekeplassen. Du vet hvordan det er - plutselig er de borte, forteller moren, som vil være anonym.

Barna hadde da gått de vel 300 meterne ned til badeplassen på stedet og gått ut i sjøen.

- Sønnen min har fortalt at han gikk opp til en nabo og fortalte at søsteren var havnet i sjøen og om han kunne hjelpe. Naboen kom til og fant henne på land. Hun skal ha pustet selv. Noe mer har han ikke sagt ennå, forteller moren.

Naboen fikk straks tilkalt ambulanse.

- Det kom ambulanse med en gang som kjørte jenta vår til Haukeland sykehus. Hun hadde lav kroppstemperatur og de fryktet også at hun hadde saltvann i lungene, forteller moren.

- Var det kritisk?
- Det tror jeg ikke, men hun fikk surstoff inne i ambulansen.

Etter det iBergen.no kjenner til ble det også vurdert å tilkalle en lege fra luftambulansen som kunne møte sykebilen halvveis. Dette ble imidlertid ikke gjort og ambulansen fortsatte til sykehuset.

Lav kroppstemperatur
Da jenta kom til sykehuset ble hun lagt på et varmeteppe. Etter 20 minutter var kroppstemperaturen normal igjen og jenta kastet også opp litt saltvann. 4-åringen trengte ingen behandling.

Mandag formiddag ble jenta skrevet ut fra Haukeland Sykehus og hun kunne reise hjem til Sotra sammen med resten av familien.

Hva som skjedde da barna havnet i sjøen er det ingen som vet.

- Jeg er bare så lykkelig for at alt gikk bra med barna mine og at ingen av dem ble skadet, sier moren, vel vitende om at historien fort kunne fått en fatal slutt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere