RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart ett døgn i snøhule

Sist oppdatert:
Et helikopter forsøkte søndag å lette for å lete etter mannen som har ligget i en snøhule på Hardangervidda i snart ett døgn, men uværet i fjellet gjorde det helt umulig.

18 snøscooterpatruljer og åtte hundeekvipasjer leter videre etter mannen, som nå begynner å bli sliten.

- Vi er i kontakt med ham på mobil, men det er svært vanskelig å lokalisere ham, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB. Han mener det er grunn til bekymring dersom mannen må oppholde seg en natt til ute i snøen.

- Kulda begynner etter hvert å tære på. Han er ikke kledd for å overnatte ute, så det begynner å bli kaldt. Han har heller ikke noe særlig mat med seg, sier Walle.

Uvær
Mannen gikk fra riksvei 7 ved Sysendammen og opp til Fagernuten, deretter gikk han seg vill på vei ned igjen mot veien. 24-åringen, som er fra Sørøstlandet, beskrives som fjellvant.

Helikopteret som forsøkte å lette søndag ettermiddag for å delta i letingen, måtte bare gi opp på grunn av den dårlige sikten i snødrevet. På riksvei 7 over Hardangervidda var det søndag ettermiddag kolonnekjøring på grunn av uværet.

To andre på vei ned
To andre menn, som er i slutten av 40-årene og fra Bergen, ble overrasket av uværet på en tur fra hytte til hytte i området vest for Hardangerjøkulen. De to skulle til Rembedalseter i nærheten av Finse, men måtte også grave seg ned i snøen. De overnattet i snøhula til søndag morgen, da de bestemte seg for å fortsette turen.

- Vi har vært i kontakt med disse på mobil, og de ga da beskjed om at de var på vei ned til Rembedalseter. Nå er de i et område uten dekning, og vi er derfor nødt til å sende inn mannskaper for å finne ut om de virkelig kommer seg fra, sier Walle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere