- I mai vil KIWI tilby papirposer i alle sine 652 butikker, som den første dagligvarekjeden i Norge, skriver butikkkjeden i en pressemelding mandag.

Ifølge bedriften har kundene etterspurt papirposer i lengre tid, heter det i KIWIs pressemeldingen.

Det er ennå ikke klart hva papirposene kommer til å koste i butikkene, ifølge KIWIs kommunikasjonssjef.

- Prisen er ikke helt klar ennå, men de skal være konkurransedyktige, sier Kristine Aakvaag Arvin til Nettavisen.

Butikkkjeden mener papirposene skal bidra til å redusere platsforsøpling og bruken av plastbæreposer.

- KIWI har også tatt grep for å gjøre plastposen grønnere. I 2016 gikk vi over til nye plastposer laget av 50 prosent resirkulert plast. Tiltaket førte til at KIWI sparte i snitt 2800 tonn CO2 i året, noe som tilsvarer utslipp fra rundt 1 000 diesel- eller bensinbiler, forklarer Arvin.

Naturvernforbundet hyller Kiwis initiativ.

– Her viser KIWI at de forsøker å gjøre noe med det store problemet overforbruk av plast er. Vi håper forbrukerne tar dette godt imot, og velger papirposer over plastposer, sier Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet i pressemeldingen fra Kiwi.

- En bløff

Coop mener Kiwis påstand om være den første kjeden som tilbyr papirposer i Norge er en bløff.

- Å hevde at de er den første dagligvarekjeden i Norge med papirposer er rett og slett en bløff. Coop har tilbudt sine kunder, eierne av Coop, papirposer i mer enn 10 år, sier Coops kommunikasjonsrådgiver, Per Løberg Eriksen til Nettavisen.

- Vi har ikke sett papirposer fra Coop, verken i bybildet eller i de butikkene vi sjekket. Kiwi skal tilby papirposer i alle våre 652 butikker. Uansett er det flott at vi er flere kjeder som tilbyr kundene et alternativ til plastposer, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen.

Papirposer i samtlige butikker før mai

Eriksen meddeler at Coop-kjedene solgte 188 000 papirposer og cirka 100 000 handlenett tilsammen i 2017 over hele Norge, og at alle Coops dagligvareforretninger i landet kommer til å selge papirposer innen 1.mai 2018.

Les: Coop reagerer på Kiwis posenyhet