RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SøndagSøndag hallik-dømt

(Illustrasjon: Scanpix)
Sist oppdatert:
Avisen SøndagSøndag er dømt til 30.000 kroner i bot og inndragelse av 300.000 kroner i annonseinntekter for å ha reklamert for hore-virksomhet.

Avisa ble dømt for brudd på hallikparagrafen. Saken er en prinsippsak, og både politiet og likestillingsdirektøren varsler at andre publikasjoner kan stå for tur, melder NTB.

- Vi vil helt klart anke. Det er viktige prinsipielle spørsmål som ikke er avklart med denne dommen. Aktor hevdet at jeg som redaktør var direkte involvert i hallikvirksomhet. Jeg kan ikke skjønne hvordan jeg skal ha ansvaret for annet enn det som faktisk står på trykk, sier redaktør i SøndagSøndag, Nils Olav Fardal Bruteig, til TV 2 Nettavisen.

Dommeren kom fram til at "store, smukke bryster" ikke var relevant kvalifikasjon hos en massøse, og ga SøndagSøndag en kraftig bot på 30.00 og inndro 300.000 kroner fra annonseinntektene.

- Naiv
Politiet mener prostitusjonsmiljøet i Oslo nesten er avhengig av annonsene i SøndagSøndag, og mener Bruteigs benektelse av at han ikke er ansvarlig for annonsenes innhold ikke holder mål.

- Så naiv går det i så fall faktisk ikke an å være. Det er prostituerte eller deres bakmenn som har satt inn annonsene. Det kan vi bare fastslå, sier politiadvokat Harald Bilberg til bt.no.

Det er ny lov, vedtatt i 2000, som gjør at politiet nå kan ta opp kampen mot det de mener er horereklame. Saken mot SøndagSøndag er ildprøven.

- Retten finn etter å ha sett over dei rundt 210 annonsane i dei to eksemplara av SøndagSøndag som er lagt fram for retten, at det er bevist ut over rimeleg tvil at godt som alle annonsane med både tekst og fotografi, utvedtydig formidlar seksuelle tenester mot verderlag, heter det i dommen fra Oslo Tingrett.

- Prinsipiell sak
Politiet ser på dette som en prøvesak.

- Dette er en prinsipiell sak. Hvis denne dommen blir rettskraftig, må vi se på andre aviser, sier Bilberg.

- En del tidsskrifter som trykker tilsvarende annonser, og det er mulig at vi da vil se nærmere på dem når denne dommen blir rettskraftig og blir stående, sier Bilberg til NTB.

Likestillingsdirektør Long Litt Woon sier til Kanal 24 at dommen er et signal til andre aviser som har lignende annonser. Hun vurderer å anmelde også disse.

Det var Likestillingssenteret sammen med Likestillingsombudet som anmeldte Søndag Søndag. Llong sier dommen er et viktig skritt i kampen mot prostitusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere