RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snedig gaupe-jeger avslørt

Sist oppdatert:
Politiet i Våler etterforsker et temmelig bisart tilfelle av faunakriminalitet. En mann i 40-årene skal ha gått kreativt til verks for å lure viltnemda med en gaupe.

Først skal mannen ha drept gaupa med kniv i Enebakk, før han la den i fryseren sin.

Etter at jakta hadde startet, tok han gaupa med seg til skogs i Østfold, der kvoten på gauper ikke var fylt opp, og skjøt dyret med hagle.

Men da rovviltforvalteren kom for å sjekke dyret, fattet han mistanke om at alt ikke var som det skulle, melder NRK Østfold.

Gaupa var skutt med ulovlig blyhagl, noe som ga anledning til å be om obduksjon av dyret. Obduksjonen viste at dyret var drept med kniv, fryst ned, og så skutt.

Saken er til etterforskning ved Våler lensmannskontor. Mannen er avhørt, og flere avhør venter. Han har delvis innrømmet forholdet, men hevder at han måtte drepe gaupa fordi den hadde brukket et ben. Obduksjonen viser imidlertid at benet ble brukket etter at gaupa var død.

- At han jobbet som frivillig hjelper i Gaupeprosjektet til Norsk institutt for naturforskning ( NINA ), gjør bare saken verre, sier politiførstebetjent og miljøkoordinator Sten Andersson i Våler kommune til NRK Østfold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere