Snek seg om bord på «Full City»

Foto: Privat (YouTube)

– «Full City» er forbudt område for alle sivile. Det er rett og slett helsefarlig, sier politiet.

05.08.09 19:41

En mann tok seg tirsdag om bord på det havarerte lasteskipet «Full City» og filmet forholdene om bord. Deretter la han videoene ut på YouTube.

- Vi fikk melding fra Kystverket om at en person hadde vært om bord. Vedkommende hadde tatt bilder av seg selv og filmet om bord og lagt dette ut på nett, sier Tore Grindem, konstituert lensmann i Bamble, til Nettavisen.

Politiet advarer folk på det sterkeste om å ta seg om bord i havaristen.

- Båten er å betrakte som et åsted, og det er strengt forbudt for sivile. Dessuten er det helsefarlig med oljen, sier Grindem.

- Blir ikke «Full City» passet godt opp der den ligger?

- Der ligger et kystvaktfartøy der og en politibåt, men på et aller annet vis har noen likevel klart å komme seg om bord.

Grindem sier til Telemarksavisa at de på onsdag rykket ut til det havarerte skipet med en politibåt, men mannen hadde da forlatt skipet.

- Vi trodde han var på båten, sier Grindem til Nettavisen.

Politiet sier de kjenner mannens identitet og at de ønsker å komme i kontakt med ham.

Vidoene fra båten ble som sagt lagt ut på internett, men ble kort tid etter at Nettavisen la ut saken i 17-tiden fjernet fra Youtube.

HTML EMBED

HTML EMBED

HTML EMBED

Tre i avhør
Samtidig fortsetter politiet å etterforske havariet på vanlig måte. Onsdag opplyste politiadvokat Siri Karlsen ved Telemark politidistrikt på en pressekonferanse at de mistenker at tredjestyrmannen om bord, som var på vakt fram til midnatt den natta skipet gikk på grunn, ikke overholdt sine plikter.

- Sammen med kapteinen og maskinsjefen, sitter tredjestyrmannen i avhør nå, sier Karlsen til Nettavisen onsdag ettermiddag. Hun opplyser at kapteinen fremdeles er siktet for grov uaktsomhet i forbindelse med havariet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.