Sniffet bensin til sofaen tok fyr

Sniffet og satte fyr på huset.

24.04.07 17:39

(iBergen.no) 19-åringen innrømmet uforsiktighet da han skulle svare for flere straffbare forhold i Nordhordland tingrett tirsdag.

Tente sigarett
Mannen var siktet for både bruk av narkotika og promillekjøring uten førerkort. Men det mest spesielle punktet i siktelsen er et brudd på brannvernlovens krav om forebygging av brann.

For en septembermorgen i fjor satt 19-åringen i sin egen stue på Askøy og sniffet bensin fra en plastpose. Beruset av bensinen, holdt han den høyst brannfarlige posen i den ene hånden, mens han tente en sigarett med den andre. Resultatet ble at både gulvteppet og sofaen han satt i tok fyr.

Reddet av pute
Ved hjelp av en pute klarte han selv å slukke flammene før de fikk gjort alvorlig skade. I retten erkjente han at han hadde utvist uforsiktighet og hadde ingenting å si på straffeforslaget fra politiet på 60 dagers ubetinget fengsel.

Det hadde heller ikke retten, som la vekt på at 19-åringen også tidligere er dømt for promillekjøring. I tillegg til fengselsstraffen må han også betale 5000 kroner i bot, og klare seg uten førerkort for all framtid.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag