RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snikerne blir færre

Snikerne i Oslos kollektivtrafikk har blitt færre. Den kraftige nedgangen i antall personer som ikke betaler billetten, vil gi millioner ekstra for Oslo Sporveier.

Andelen snikere har gått ned fra 5,2 til 7,1 prosent fra juni i fjor til juni i år. Det viser en undersøkelse utført av Oslo Sporveier. Hele 84,5 prosent mener det er uakseptabelt å ikke betale billetten på offentlig kommunikasjon.

Oslo Sporveier regner med at nedgangen vil gi en merinntekt på mellom 11-15 millioner kroner.

– Det foreløpige målet er å komme ned på en snikernivå på fem prosent, men uansett er nivået betydelig lavere enn i fjor, da i gjennomsnitt 6,4 prosent av passasjerene snek på trikk, buss og bane. I april var snikandelen så høy som 7,6 prosent. Til høsten neste år regner vi å komme snikingen ytterligere til livs når vi setter opp sperreporter på de største t-banestasjonene, sier kvalitetssjef Bo Graaner i Oslo Sporveier til Dagsavisen.

Han sier at selskapet taper mellom 70-90 millioner kroner hvert år på snikerne. Derfor har Sporveiene satt inn hyppigere billettkontroller og andre tiltak for å komme snikerne til livs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere