RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøkaos forsinket vinterferie

Sist oppdatert:
Ved Color Lines terminaler i Hirtshals og Frederikshavn venter rundt 6000 passasjerer. Mange av dem er dansker som skal begynne vinterferien i Norge. Fergene er på vei, men været avgjør om de kan gå inn til havn.

Søndag gjorde seks til sju meter høye bølger og snøstorm det umulig å opprettholde fergetrafikken som normalt i Danmark.

- I øyeblikket er det ikke mulig å gå inn. Vi må se hvordan det ser ut ved seks-sju tiden i morgen når fergene kommer fram, sier Color Lines informasjonssjef Helge Otto Mathisen til TV 2 Nettavisen natt til mandag.

Color Festival lå lenge til kai i Oslo i påvente av bedre vær. I natt var den på vei til Hirtshals med forventet ankomst mandag morgen.

Fergetrafikken med DFDS Seaways mellom Oslo og København gikk som normalt, mens Stena Line i likhet med Color Line måtte vente på bedre vær.

Snøværet og kraftig vind skapte problemer både for danskene og svenskene i helgen. I Sverige mistet 30.000 husholdninger strømmen natt til søndag. I Sør-Sverige ble det meldt om kaos i flytrafikken, togtrafikken og på veiene, ifølge Aftonbladet.

I Danmark ble det meldt om en mengde strømbrudd og trafikkproblemer.

Fra klokken 19 lørdag til søndag morgen måtte redningsselskapet Falck ut og hjelpe 900 bilister som hadde kjørt seg fast. Flere trær hadde veltet, og politiet oppfordret danskene til å droppe søndagsturen, meldte Ritzau.

Flyplassen Kastrup i København var stengt i flere timer lørdag, det var også deler av jernbanenettet og T-banen i hovedstaden.

For bare en måned siden ble elleve personer drept da orkanen Gudrun herjet i Skandinavia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere