RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snømangel gir brannfrykt

Sist oppdatert:
Brannvesenet frykter at det kan bli mange branner i hovedstaden nyttårsaften fordi det ikke er snø. Sjekk fyrverkerireglene.

- At det ikke er snø ser vi som et stort problem. Det er ugunstig med tanke på nyttårsaften, sier overbrannmester Morten Engmann i forebyggende avdeling ved Oslo brann- og redningsetat til TV 2 Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at brannvesenet frykter branner nyttårsaften.

- Sjansen for at det skal begynne å brenne er mye større siden det ikke er snø på bakken. Derfor er det ekstra viktig at alle er forsiktige, sier Engmann.

Her kan du lese fyrverkerireglene

Kan forby raketter
Men det er ikke bare snømangelen som gir brannvesenet i Oslo hodebry. Ifølge VG er det ventet sterk vind, noe som også er lite gunstig med tanke på fyrverkerioppskyting.

- Vi har muligheten til å fatte et hastevedtak om totalforbud mot raketter dersom det skulle bli så kraftig vind som det først ble varslet. Men slik det ser ut nå, blir nok ikke det nødvendig, sier overbrannmesteren til TV 2 Nettavisen.

Totalforbudet ville i så fall blitt det første i hovedstaden på veldig mange år. Fra før av det er forbudt å sende opp raketter innenfor ring 2.

- Ansvar for andre
Drømmestuasjonen for brannvesenet er snø på tak og verandaer, slik som det var i fjor. Da var det også få branner.

- Men vi har hatt branner før om årene som har blitt store og har kostet samfunnet masse penger. Da har som regel hele bygårder gått med på grunn av en rakett, sier Engmann.

Han har følgende råd til dem som skal skyte opp raketter:

- Vi oppfordrer alle til å vise fornuft. Hver og en har sitt aktsomhetsansvar overfor både seg selv og andre. Ha det i bakhodet at det ikke er snø, og tenk særlig på å ha et stødig utskytingssted. En bruskasse med litt sand rundt, og med flasker oppi, er perfekt, sier han.

Også bergensfrykt
VG skriver at de også i Bergen og Stavanger frykter branner. Dette har ført til et totalforbud mot raketter i sentrum av Bergen, samt restriksjoner i Stavanger nyttårsaften. I byene nordover i landet er ting derimot annerledes - for der er det mer enn nok snø...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere